Song & Wind feat. Marilyn Mazur The Royal Copenhagen Chapel Choir and the Aarhus Jazz Orchestra.

Song & Wind

Song & Wind er Jakob Buchanans fjerde store orkesterværk, skrevet til Aarhus Jazz Orchestra med Carsten Seyer-Hansen som dirigent.
Denne gang i samspil med Københavns Drengekor og Marilyn Mazur.

I Song & Wind giver Københavns Drengekor stemme til Buchanans elegiske melodier, svøbt i og komplementeret af Aarhus Jazz Orchestras varme messing- og træblæserklange. Med tilføjelse af Marilyn Mazurs stærkt personlige og farverige percussionmalerier har Buchanan formet et helt unikt musikalsk møde: 

”Drengekoret synger om længsel, tvivl og savn. Om smerte og om tiden og evigheden. Om håb og tro. Jeg har været inspireret af de tanker og følelser, der popper op i mit midaldrende sind en ægtemand og far, der tænker tilbage på et efterhånden langt liv. Iain S. Thomas’ små eksistentialistiske digte sætter i høj grad ord på noget af dét, der foregår i min tankeverden, og på mange af de livs snakke jeg har med min kone, Nanna. 

Sammen har vi valgt digtene til Song & Wind. Naturen er imidlertid fuldstændig uafhængig af menneskets tankeverden den er der bare. Musikken er skrevet og blevet til midt i et landskab af muld og mar- ker, af alle de bløde bakker og midt
i den stærke vind fra havet omkring Mols. Musikken er også blevet til i Kornhult/Halland omgivet af fyrreskoven, mosset og fuglelivet. 

Marilyn Mazur er inviteret med ind i musikken, fordi hun som den ægte troldkvinde, hun er, kan forme og rumme altet i sit spil og dermed både skabe medspil og modspil i musikken. 

Kort sagt:

Det lille menneske og den store Moder Natur har været mit udgangspunkt i skabelsen af Song & Wind!”

Jakob Buchanan, 2022

Previous
Previous

Buchanan Requiem to be performed on the 19th of August 2022 in Reykjavik, Halgrímskirkja.

Next
Next

Buchanan w. Chris Speed Live at The Stone N.Y.C.